Újabb európai szurkolói támadás: Klubelnök és nők is voltak a célpontok között – videó, fotók

A német együttes szóvivője, Christian Arbeit azt mondta, hogy székekkel és asztalokkal rontottak neki a 25 fős küldöttségnek – amelynek a klub elnöke, Dirk Zingler is tagja volt-, amikor egy bárba szerettek volna betérni.

A helyi rendőrség letartóztatott egy 25 éves férfit, egy berlini szurkolót pedig kórházba kellett szállítani.

Videó és fotók az esetről:

Szerencsére nem volt komolyabb sérülés. Nem számítottunk erre. A társaság egyharmada nő volt, és idősebbek is voltak a támadók között

– nyilatkozott Arbeit.

A holland klub csütörtökön a honlapján kért elnézést a berlini együttestől, amelyben azt írták, remélik, hogy az elkövetőket elfogták és megkapják megfelelő büntetésüket ezért a “sokkoló, nyilvánosan elkövetett erőszakért”.

A Feyenoord az első helyen áll az E-csoportban egy győzelemmel és egy döntetlennel, míg a Union Berlin a harmadik, egy-egy győztes és vesztes mérkőzéssel.

Nem ez az első hasonló eset a héten a nyugat-európai klubfutballban: kedden Belgiumban támadtak meg többen is egy Manchester City-drukkert a két csapat BL-csoportmeccset követően. A 63 éves férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy életveszélyben került kórházba, jelenleg pedig még kómában fekszik. (MTI / csakfoci.hu)