Siker gólgálával

Az új szabályoknak is köszönhetően gólgazdag meccsen, 17-16-ra diadalmaskodott az U18-as magyar fiú vízilabda-válogatott a horvát ellen a szombathelyi nemzetközi torna második fordulójában.

UP-info Ha nem is olimpiai szintű, de mindenképpen színvonalas és erős tornának lehettek tanúi szombaton (is) a vízilabda Szombathelyre látogató hívei. Az U18-as fiúválogatott már javában a podgoricai korosztályos világbajnokságra készül, ennek megfelelően az illetékesek kemény felkészülési viadalt „rántottak össze”.

polo01

Újabb gólparádé, újabb siker  •  Forrás: frisss.hu

Az nyitányon Olaszország elleni 16-13-as sikerhez hasonlóan gólgazdag összecsapás következett Horvátország ellen.

A vb lebonyolításával szinkronban ezúttal is az új szabályoknak megfelelően, 5+1 fős rendszerben zajlott a mérkőzés, és e ténytől nem teljesen független, hogy kishíján rongyosra szaggatták a lövők egymás hálóját. Magyar oldalról különösen két Gergő, Fekete és Burián érezte magát elemében: előbbi öt, utóbbi négy góllal örvendeztette meg a nézőket. A végeredmény 17-16-os siker lett, s a társulat vasárnap délelőtt 11-től Ausztrália ellen zárja a tornát.

„Felkészülési mérkőzést játszottunk, azaz, örülök a győzelemnek, de nem szabad messzemenő következtetéseket levonni – értékelt mértéktartóan Horkai György szövetségi kapitány a szövetség oldalán. – Sokkal fontosabb a tanulságokra koncentrálni. A legnagyobb pozitívum, egyúttal mérföldkő a csapat történetében, hogy szoros emberfogást alkalmazva végig tudtuk játszani a mérkőzést. Ez fizikailag kimerítő, és a horvátok egyébként is előttünk járnak a fizikálisan, ráadásul borzasztóan erősen lőnek. Remek ellenfelünk volt, ezért is örülök a sikernek.”

A szakember hozzátette: a játék a hibákat sem nélkülözte, de a folytatásban van még idő fejlődni. Úgy véli, lelkes ausztrál csapat vár rájuk vasárnap, akik ellen a győzelem a cél, már csak azért is, hogy kiszolgálják a nagyszerű szombathelyi közönséget.

A kapus Leposa Gábor arról beszélt honlapunknak, hogy sokszor beengedték öt méterre az ellenfelet, s ott faultolták őket. Márpedig onnan lőni olyan, mintha ötméterest végezhetnének el, s sokszor Leposa kezéről befelé pattant a labda. A kapus szerint az erős mezőnyben gyakorolhatják, hogy a végsőkig hajtani kell: a vb-n is szoros meccsek várnak rájuk, amelyeken az utolsó pillanatig koncentrálni kell.

„Bányai Márk kezdett, de aztán Gyuri bá’ lecserélte őt az első negyedben, majd a negyedikben, egyenlő álláskor visszaküldte. A meccs után a kapitány elmondta, azért váltogatott minket, mert kíváncsi volt, hogy melyikünk hogyan tud beszállni a meccsbe, mert ugye, ki tudja, mi történik a vb-n” – tette hozzá Leposa.

A pénteki beszámolót itt olvashatja.

U18-AS NEMZETKÖZI TORNA, SZOMBATHELY
2. forduló
Magyarország–Horvátország 17-16 (4-4, 3-2, 3-4, 7-6)
Gólszerzők: Fekete G. 5, Burián 4, Vadovics V. 3, Kósa 2, Nagy Á. 2, Teleki, illetve Petkovic 9, Butie 2, Herceg 2, Krekovic, Paparic, Biljaka
A másik mérkőzésen:
Ausztrália–Olaszország 11-8 (2-3, 3-1, 4-2, 2-2)
Augusztus 14. (vasárnap):
9.30 Horvátország–Olaszország
11.00 Magyarország–Ausztrália
13.00 záróünnepség

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS