Spanyol hódítók

Óriási küzdelemben, hosszabbítás után verte Spanyolország válogatottja a németet, így megszerezte az aranyérmet a Dániában rendezett junior, U20-as férfi kézilabda Európa-bajnokságon.

reb A két döntős az eredménytől függetlenül egy sikert már elkönyvelhetett a Vamdrupban és Koldingban rendezett juniorférfi-kontinensviadalon: Spanyolország és Németország egyaránt biztosította a részvételét a 2017-es korosztályos világbajnokságon. Teljesen biztos tehát, hogy a játékosok világverseny-szerepléssel zárják az utánpótlás-pályafutásukat.

spanyol_junior_2016_eb

Spanyol hódítók

Igaz, a spanyolok és a németek vélhetően ennél ambiciózusabb tervvel vágnak egy év múlva a viadalnak, mint ahogyan nagy elánnal kezdték a vasárnapi U20-a Eb-finálét is.

Spanyolország jobban indult, a Dani Dujshebaev vezette együttes harminc perc után 12-9-re vezetett. A döntőt is hosszabbításban kivívó németek azonban egyenlítettek, s bár az ellenfélnek lett volna esélye megszerezni a győzelmet, következett a hosszabbítás (25-25). A ráadás első öt perce nem hozott döntést (27-27), ám azután a spanyolok 29-27-re vezettek. A németek kényszerűségből lehozták a kapust, s bár gyorsan gólt váltottak, a siker a hispánoké lett (30-29).

Azaz: bő hat hónappal a felnőtt férfi EB döntője után ismét a Spanyolország nyert Eb-címet. A korosztály ráadásul két éve az U18-asok kontinensviadalán állhatott fel a dobogó harmadik fokára.

Míg a spanyolok teljesítménye az Eb-ket nézve egyenletesnek mondható, a magyaroké jóval kevésbé. A bizonyos U18-as viadal második helyezettje tavaly az U19-es vb-n, most pedig az U20-as Eb-n lett tizedik.

A bronzérem a korosztály legutóbbi két világversenyét megnyerő franciáké lett.

JUNIOR FÉRFI KÉZILABDA EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
Döntő:
Spanyolország–Németország 30-29 (12-9, 25-25)
A 3. helyért:
Franciaország–Horvátország 35-30 (18-12)
Az 5. helyért:
Norvégia–Dánia 36-35 (16-16, 31-31)
A 7. helyért
Izland–Lengyelország 38-33 (21-14)
Az Európa-bajnokság végeredménye: 1. Spanyolország, 2. Németország, 3. Franciaország, 4. Horvátország, 5. Norvégia, 6. Dánia, 7. Izland, 8. Lengyelország, 9. Svájc, 10. Magyarország, 11. Szlovénia, 12. Hollandia, 13. Svédország, 14. Szerbia, 15. Macedónia, 16. Oroszország
Az All Star csapat:
Kapus: Xoan Menendez (Spanyolország). Balszélső: Lukas Mertens (Németország). Balátlövő: Daniel Dujshebaev (Spanyolország). Iránytó: Tim Suton (Németország). Beálló: Marin Sipic (Horvátország). Jobbátlövő: Dika Mem (Franciaország). Jobbszélső: Odinn Thor Rikhardsson (Izland)
Legjobb védekező játékos: Læsø Christensen (Dánia)
Gólkirály: Lenni Rubin (Svájc)

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS