Sport: Magnus Carlsen ismét a csúcson, megszerezte 16. sakkvilágbajnoki címét

Carlsen belement, hogy ismét összeméri erejét a rezgő análgolyós csalással vádolt Hans Niemann-nal, aki korábban egy versenyen legyőzte őt.

Az üzbég tornán ezúttal a 13 forduló során elképesztő 94,48 százalékos átlagos pontossággal játszott. Az egymillió dollár összdíjazású világbajnokságon ez a győzelem ezúttal 60 ezer dollárt ért a norvégnak, akinek momentán 2830 az Élő-pontszáma, de volt már 2882 is 2014 májusában – írta a lap.
Carlsen augusztusban megegyezett Niemann-nal – aki korábban lejáratás vádjával 100 millió dollárra perelte Carlsent, a Chess.com-ot, és a Twitch streamer, Hikaru Nakamurát – hogy ismét versenyezhet az online sakkplatformon, Carlsen pedig beleegyezett, hogy a jövőben játszik ellene, ha találkoznak egy versenyen.
Korábban beszámoltunk róla, hogy Hans Niemann amerikai sakknagymester – aki tavaly szeptemberben egy St. Louis-i bajnokságon legyőzte az addig veretlen világbajnok norvég Magnus Carlsent – tagadta, hogy valaha is rezgő análgolyókat használt volna csaláshoz.
Magnus Carlsen győzelmével ért véget az üzbegisztáni Samarkandban a rapid sakkvilágbajnokság – írta meg a 24.hu. A norvég nagymesternek ez volt az ötödik rapid vb-címe, és ugyan még csak 33 éves, összesítve ez már így is a 16. sakkvilágbajnoki címe. A 2009-13 között sakk Oscar-díjjal kitüntetett zseni 2009 óta gyűjtögeti a villám-, a rapid-, és a klasszikus sakkvilágbajnoki első helyeket – utóbbiban 2013 óta nem sikerült letolni a trónról.

Írta a HVG

A Sport: Magnus Carlsen ismét a csúcson, megszerezte 16. sakkvilágbajnoki címét bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.