Sport: Öt góllal verte a magyar vízilabda-válogatott az olaszokat, csoportelsőként jutottak tovább a fiúk az Európa-bajnokságon

Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese a pénteki negyeddöntőben vélhetően a szerbekkel találkozik majd.

A világbajnok és így olimpiai kvótás magyar együttes javarészt fiatal tehetségekkel szerepel az Eb-n, ezért ilyen arányú sikere különösen nagy meglepetés volt az eddig százszázalékos és olimpiai indulásért küzdő rivális ellen. A magyaroknak legalább öttel kellett győzniük a csoportelsőséghez, minden más eredmény a harmadik helyet jelentette volna, amivel csütörtökön játszani kellett volna a negyeddöntőért.
A magyar férfi vízilabda-válogatott 10-5-re legyőzte Olaszországot a horvátországi Európa-bajnokság harmadik fordulójában hétfő este, és ezzel csoportgyőztesként jutott a nyolc közé.
9-5-re vezetett a magyar válogatott, amikor fél perccel a vége előtt emberelőnyt kaptunk. Sikerült a helyzetet kihasználni, Tátrai Dávid 3,2 másodperccel a vége előtt dobta be sorsdöntő fontosságú gólt.
Az Eb-ezüstérmes magyarok két győzelemmel és egy kudarccal végeztek a B csoport élén az olaszok, a görögök és a grúzok előtt. Az első meccsen 10-8-ra kaptunk ki Görögországtól, majd két nappal később Grúziát már 15-11-re győzte le a válogatott.

A válogatott két győzelemmel és két vereséggel végzett a B-csoport élén.

Írta a HVG

A Sport: Öt góllal verte a magyar vízilabda-válogatott az olaszokat, csoportelsőként jutottak tovább a fiúk az Európa-bajnokságon bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.