Sport: Világbajnok lett a magyar vitorlázó csapat

A döntőben a magyar hajó szinte végig vezetett és a verseny honlapja szerint az olaszokat, a hollandokat, valamint a spanyolokat megelőzve végzett az élen. Ezzel a magyar vitorlázás egyik legnagyobb sikerét aratta.

A szövetség honlapja idézte az olimpiai ezüstérmes Berecz Zsombort, aki a nyártól szövetségi kapitányként is dolgozik. Mint mondta, „egyénenként nem mi vagyunk a legjobb vitorlázók, de mint csapat, mi vagyunk a legjobbak.” És azt is ajánlotta az ellenfeleknek: jöjjenek edzeni a Balatonra.

A nyolcas döntő egyetlen tenger nélküli országából érkezve a magyar csapat nyerte meg a Star Sailors League Gold Cup versenyt.

A döntőt gyakorlatilag végig kontrollálva a Berecz Zsombor vezette magyar együttes győzött a Star Sailors League Gold Cup elnevezésű versenyen, amelyet a vitorlázók csapat-világbajnokságának is szokás tekinteni.
Már a legjobb nyolc között a magyar volt az egyetlen olyan egység, amely tengerrel nem rendelkező országból érkezett. A szombati elődöntőből az új-zélandiakat és a franciákat megelőzve, a spanyolok mögött másodikként jutott tovább a döntőbe.

Írta a HVG

A Sport: Világbajnok lett a magyar vitorlázó csapat bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.