Swietelsky Hun Challenge World Cup

A Magyar Torna Szövetség elnöke szerint a szombathelyi Világkupának komoly rangja van. A vasi megyeszékhelyen holnap kezdődnek meg a versenyek a Swietelsky Hun Challenge World Cup elnevezésű VK-n.

„Ezen a nagy versenyen az egyik szemünk sír, a másik nevet. Örülünk egyrészt annak, hogy Kovács Zsófia ismét nemzetközi versenyen indulhat, és szomorkodhatunk azért, hogy a másik kiválóságunk a lányoknál, Dévai Boglárka nem lesz ott a mezőnyben. Bízunk benne, hogy minél hamarabb felépül az újdonsült Európa-bajnok.” – mondta dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség elnöke, aki kiemelte: a szombathelyi versenynek nagyon jók a mutatói. „Minden évben elégedetten távoznak a delegációk. Szeretnek Magyarországra, és azon belül is Szombathelyre jönni a külföldi tornászok. Ráadásul idén többen a világbajnokságra való felkészülési állomásnak tekintik a szombathelyi versenyt. ”

Az egyes delegációk egyébként már megérkeztek Szombathelyre. A Swietelsky Hun Challenge World Cup mindhárom napján 15 órakor kezdődik a verseny. Pénteken a selejtezőket, szombaton és vasárnap pedig a döntőket rendezik meg az Aréna Savariában.