Szélesi Zoltán: Minden meccsen a maximumot kell nyújtanunk


A zágrábi sorsoláson eldőlt, hogy U17-es válogatottunk a francia, a skót és a feröeri csapat mellől próbálja meg kiharcolni a negyeddöntőbe jutást az Európa-bajnokságon. Szélesi Zoltán, a magyar U17-es válogatott szakvezetője rögtön a sorsolás után nyilatkozott az mlsz.hu-nak.

– Ahogy azt a sorsolás előtt is elmondtam, számunkra roppant felemelő érzés Európa legjobb 16 csapata között szerepelni – fogalmazott a szövetségi edző. – Itt már nincsenek könnyű csoportok, könnyű ellenfelek, így függetlenül attól, hogy kik lesznek az ellenfeleink, minden mérkőzésen a maximumot kell kihozni magunkból. Legfontosabb célunk, hogy minden meccsen tudásunk legjavát nyújtva, hiányérzet nélkül zárjuk a nyolcvan percet. Ami a konkrét csoportot illeti: Franciaország első ránézésre kiemelkedik a csoportból, de számomra fiatalon óriási motivációt jelentett, ha olyan ellenfelekkel játszhattam, mint a francia válogatott. Miután van tapasztalatunk mind skandináv, mind a brit stílust képviselő csapattal kapcsolatban, jól tudjuk, hogy a franciák elleni a nyitányt követően is nagyon nehéz csaták várnak ránk. Meglepetés lenne, ha a magyar válogatott, amely az elitkörben kétszer is az utolsó percekben aratott fontos győzelmet, megszerezné a továbbjutást érő pozíciók egyikét, ugyanakkor egyáltalán nem mondunk le ennek a meglepetésnek a lehetőségéről.

Szélesi Zoltán nyilatkozata az MLSZ TV-nek:

Az mlsz.hu a sorsolás után megszólaltatta Scot Gemmillt, a skótok szakvezetőjét, aki annak idején a Nottingham Forest, az Everton és a Leicester City együttesét is erősítette, 27-szeres skót válogatott játékos.

– Úgy vagyok ezzel, mint minden edző: egy ilyen sorsolás után máris az első meccsen töröm a fejem, és őszintén szólva ennél messzebbre e pillanatban nem is szeretnék tekinteni. Csapatomról azt tudom elmondani, hogy játékosaim nagy része a skót Premier League-ből ismert csapatok utánpótláscsapataiban szerepel, két futballistánk pedig már angol egyesülethez igazolt. Fontos feladatunk, hogy a májusi Eb-re a keret minden játékosát el tudjuk hozni klubcsapatából, hiszen csak ekkor tudunk igazán ütőképes csapattal Horvátországba utazni, és erre ellenfeleink ismeretében, többek közt Magyarország eredményeire pillantva, szükség is lesz majd – így Scot Gemmill.

Lionel Rouxel, a franciák szakvezetője a kilencvenes években a Guingamp és a Strasbourg játékosaként a francia élvonalban is szerepelt, 2006 óta szövetségi edző hazája utánpótlás-válogatottjainál.

– A játékosaim francia akadémiákon pallérozódnak, olyan kluboknál, mint a PSG, a Lyon vagy a Lens. Pontosan csak a harmadik csoportmeccsünk után tudom majd elmondani, milyen játékerőt képviselünk, de legnagyobb erősségünk nem az egyéni képességekből, hanem a csapategységből fakad. Láttam a magyarokat nemrégiben, tudom milyen játékerőt képviselnek, támadósoruk komoly veszélyt jelenthet – mondta az mlsz.hu-nak Lionel Rouxel.

Forrás: www.mlsz.hu – RSS