Tét nélküli (?) vereség

Helytálltak a fiatalok a felnőtt női kosárlabda-válogatott Izland elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésén, nem rajtuk múlt, hogy tízpontos vereség lett a vége.

Lakner Gábor Az addig mindhárom Európa-bajnoki selejtezőmérkőzését megnyerő felnőtt női kosárlabda-válogatott tízpontos vereséget szenvedett Izlandon. A csapatból hiányzott a Szlovákia elleni győzelem hőse, az amerikai-magyar Allie Quigley, de az sem lehet magyarázat a váratlan bukásra. A 87-77-es végeredmény jelzi, hogy a védekezésünk egyáltalán nem működött a találkozó jelentős részében.

U18Dubei

Dubei Debóra hasznosan játszott

Ami reménysugarat jelenthet, hogy a négycsapatos csoportokban – így a magyar válogatottéban is – az utolsók elleni eredmények kiesnek, így várhatóan az Izland elleni eredmények nem számítanak a sorozat végén. A selejtezőkörből a kilenc csoportgyőztes, továbbá a hat legjobb második jut el a 2017-es Eb-re, a házigazda csehek alanyi jogon résztvevők.

Stefan Svitek szövetségi ezúttal négy húsz éven aluli játékost vitt el magával, a meghívott fiatalok közül egyedül Kaposi Pálma nem került a keretbe. Weninger Virág és Nagy Dorottya végig a kispadon maradt, Dubei Debóra és Horváth Bernadett azonban fejenként valamivel több mint tíz percet töltött a pályán.

Dubei játéka kifejezetten hasznos volt, hét ponttal, három lepattanóval, öt gólpasszal és két labdaszerzéssel jelezte, hogy bátran lehet nagyobb szerepet osztani rá. Horváth öt pontig, egy lepattanóig és egy gólpasszig jutott, de egy eladott labda is került a neve mellé.

A fiatalok megtették a magukét, a rutinosabb játékosok közül azonban senki nem nőtt fel a csapatot húzó, összesen huszonnégy pontig és kilenc lepattanóig jutó Krivacsevics Tijana mellé.

A válogatott legközelebb november 19-én lép parkettára. Hazai pályán Portugália ellen kötelező lesz a győzelem, anélkül ugyanis messze kerülne az Európa-bajnokság.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS