Tisza-parti továbbképzés

Jelentős FIBA-rendezvénynek ad otthont Szolnok az elkövetkező napokban: a kosárlabda 3×3-as szakágának fejlesztéséért életre hívott Fast Track-program állomásán négy ország U18-as csapatai készülnek együtt.

UP-info Speciális szakmai továbbképzést tart január 6-8-án Szolnokon a nemzetközi kosárlabda-szövetség, a FIBA, amely a Fast Track-program keretében háromnapos foglalkozást szervezett négy ország U18-as 3×3-as leány- és fiúcsapatának.

labda_kosar_szalmas_peter

 •  Fotó: MOB/Szalmás Péter

A programot azért hívták életre, hogy hozzájáruljanak az egy palánkra játszott verzió fejlesztéséhez, a kimondott cél pedig az, hogy a 2020-as olimpia programján már szerepeljen a szakág. Ennek érdekében világszerte központokat jelöltek ki, amelyek a Fast Track-táborok helyszínei lesznek.

A helyszínválasztásból Magyarország sem maradhatott ki: hazánknak jó híre van, évről évre korosztályos kontinensviadaloknak ad otthont, a 3×3-as világbajnokság U18-as verzióját pedig legutóbb is Debrecenben rendezték meg.

Péntektől vasárnapig magyar, holland, cseh és szlovén U18-as leány- és fiúcsapat készül együtt a szolnoki Tiszaligetben. Az első két napon két edzés szerepel a menetrendben, majd vasárnap villámtorna zárja a programot. Az edzések mellett elméleti előadásokat is hallhatnak a résztvevők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS