Tízen kívül

Kikapott a lengyelektől a fiúcsapat, így a tizenegyedik helyért játszik a franciaországi ifjúsági világbajnokságon. A lányok a tizennegyedik helyen végeztek.

Pusztai Viola A magyar és a lengyel ifjúsági fiúcsapat is rendkívül kiélezett meccset játszott hétfő este a franciaországi ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon. Mindketten alulmaradtak a nyolc közé folytatott versenyfutásban, így két csalódott együttes lépett asztalhoz a 9-12. helyért játszott mérkőzésen.

Magyar szempontból remekül kezdődött a meccs, hiszen Majoros Bence három szettben legyőzte Kamil Nalepát. Bár Timafalvi Gergő játszmát csent az európai elithez tartozó Patryk Zatówkától, nem sikerült meglepetést okoznia, mint ahogy Molnár Istvánnak sem Marek Badowski ellen.

Majoros Bence veri a legjobbakat Forrás: ITTF

Majoros Bence veri a legjobbakat  •  Forrás: ITTF

Majoros azonban ismét nagy halat fogott ki. Azután, hogy legyőzte az európai ranglistamásodik Alexandre Cassint, majd a negyedik helyen álló szlovák Darko Jorgicot is, az ötödik Zatówkát is felülmúlta 3-1-re. Az európai Top 12 bajnokság bronzérmese tehát remek formában van, ami biztató az egyéni küzdelmek előtt.

A bravúrja azonban nem volt elég ahhoz, hogy a Bátorfi Zoltán által kívánt eredményt, azaz a tíz közé kerülést elérje a csapat. Timafalvi 3-0-ra kikapott Nalepától, így a magyarok a folytatásban a tizenegyedik helyért játszanak a cseh ellen.

A lányok a tizenharmadik helyért játszottak a belgákkal, akiktől az első csoportkörben 3-0-ra kikaptak. Vissza lehetett volna vágni nekik, de Imre Leila, majd Hartbrich Leonie is hiába játszott döntő szettes meccset, mindketten alulmaradtak ellenfelükkel. Fehér Orsolya mindent megtett azért, hogy a csapatversenyben ne ő lépjen utoljára asztalhoz: két szettes hátrányból egyenlített úgy, hogy a negyedik játszmát 15-13-ra nyerte. A döntő szettet azonban Margo Degraef az első kettőhöz hasonlóan magabiztosan hozta, így Muskó Péter együttese ismét 3-0-ra maradt alul, s végül a tizennegyedik helyen végzett a vb-n.

Ami az élmezőny illeti: a fiúk mezőnyében Kína Franciaország, Hongkong Dél-Korea ellen lép asztalhoz a négy között az esti órákban, míg a lányoknál Kína az Egyesült Államokkal, Románia Dél-Koreával mérkőzik.

Szerdán a csapatverseny döntőit és helyosztóit rendezik, továbbá a vegyes párosok is elkezdik a küzdelmeket La Roche-sur-Yon-ban.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS