Tonali elhagyta a válogatott edzőtábort

A várakozásokkal ellenben Sandro Tonali nem fog pályára lépni az Anglia és a Magyarország elleni mérkőzéseken.

Tonali – Tommaso Pobegával együtt – meghívót kapott Roberto Mancinitől a válogatottba a szeptemberi Nemzetek Ligája-mérkőzésekre, azonban kénytelen lesz kihagyni a soron következő összecsapásokat.

A MilanNews és az ANSA hírügynökség beszámolója szerint Tonali pénteken elhagyta az olasz válogatott edzőtáborát és nem áll Mancini rendelkezésére a ma esti Anglia elleni összecsapáson. A Milan középpályása némi izomproblémával bajlódik és nincs 100 százalékos állapotban.

Mancini, az olaszok szövetségi kapitánya a tegnapi sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a 22 éves középpályás nincs bevethető állapotban és az elmúlt napokban nem tudott a csapattal edzeni. Ennek következtében a stáb úgy döntött, hogy Tonali visszatérhet Milanellóba.

A jelentések szerint Tonali ma este a San Siro lelátóján fog helyet foglalni és megtekinti az Olaszország-Anglia válogatott mérkőzést, majd holnaptól jelen lesz Milanellóban. Az olasz futballista tehát nem utazik el Budapestre és kihagyja a Magyarország elleni meccset is.

Theo Hernández és Mike Maignan után Tonali a harmadik játékos, aki az elmúlt néhány napban megsérült.