Tornagyőzelem Telkiben

Legyőzte a szerb válogatottat, és megnyerte a Telki-kupát az U17-es labdarúgó válogatott. Szélesi Zoltán csapata javított a csehek elleni 2-0-s vereség után, és hasonló különbséggel múlta felül utolsó ellenfelét.

Majer Dániel Visszatért a skótok elleni nyitómétkőzésen 5-1-es győzelmet arató csapatához Szélesi Zoltán szövetségi edző a Telki Kupa szerbek elleni zárómeccsén, a két kezdőcsapat kilenc helyen egyezett. Emiatt vagy sem, a magyar válogatott 2-0-ra legyőzte szerb ellenfelét, és elhódította a kupát.

Útban a győzelem felé Forrás: mlsz.hu

Útban a győzelem felé  •  Forrás: mlsz.hu

Szélesi Zoltán csehek elleni vereséget követő szavai – miszerint minden találkozót úgy kellene kezdeni, ahogy ott az utolsó fél órában játszott a csapat – a játékosok fülében csenghettek, ugyanis Szerbia ellen már az első perctől kezdve magas hőfokon játszottak. Ennek meg is lett az eredménye.

Horváth Olivérnek a kapusról kipattanó lövését a szerb Zlatan Sehovic a saját kapujába juttatta, így már a 10. percben vezetést szerzett a magyar együttes.

Ezt követően a szerbek előtt is adódtak helyzetek, gólt viszont ismét a magyarok lőttek. Horváth Olivér ezúttal az ellenfél segítsége nélkül talált a hálóba, a közvetlenül a szünet előtt megítélt szabadrúgást 25 méterről lőtt a jobb alsó sarokba. A második játékrészben kontrákra rendezkedett be a hazai csapat, több lehetőséget is elpuskázott, így maradt a 2-0.

A magyar válogatott hat pontjával elhódította a Telki Kupát. Ehhez az is kellett, hogy mieink által kiütött skót csapat megverte a válogatottunkat legyőző cseheket.

Szélesi Zoltán szerint a torna elérte célját, a csapat mentálisan és tudásban is előrelépett. A csehek elleni pofont követően fel tudott állni, és a hibákat kijavítva, fegyelmezett, jó játékkal rukkolt elő. Az edző külön kiemelte a csapatszellemet, szerinte a nagyválogatottban tapasztalt légkör uralkodik az öltözőben.

U17-ES TELKI-KUPA
Telki
3. forduló
Magyarország–Szerbia 2-0 (2-0)
Gól: Sehovic (10. perc, öngól), Horváth (nincs adat)
A Telki-kupa végeredménye
1. Magyarország 6 pont
2. Csehország 6 pont
3. Skócia 6 pont
4. Szerbia 0 pont

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS