Történelmi győzelem

Magyarország megszerezte első győzelmét az ifjúsági tollaslabda-világbajnokságok történetében. A magyar csapat Limában Kolumbiát múlta felül 5-0-ra.

Pusztai Viola Egy győzelem, egy vereség, ez a második nap magyar mérlege a limai ifjúsági tollaslabda-világbajnokságon. Előbbi ráadásul történelmi, hiszen Magyarország korábban még sosem indult korosztályos vb-n.

tollaslA csapatversenyt két vereséggel kezdő gárda a harmadik, Hongkong elleni mérkőzésen sem reménykedhetett, hogy leesik egy-két morzsa, és bizony az ázsiaiak nem is „szemeteltek”, szettveszteség nélkül nyerték a találkozót 5-0-ra.

Ki ellen, ha nem Kolumbia ellen? – tehették  fel a kérdést egymásnak Pytel Bencéék, hiszen a dél-amerikai ország korántsem tartozik a világ élvonalába, a magyarokat is sokkal előbbre jegyzik náluk. A Pytel Bence, Madarász Réka vegyes páros kétszettes, rendkívül sima győzelme (21-4, 21-9) adta meg az alaphangot a folytatásra, amelyben Szenjai Balázs és Sándorházi Vivien  is hozta az egyes meccsét. És a párosok sem engedtek játszmát nyerni a kolumbiaiaknak, igaz, attól nagyon távol voltak, így Magyarország megszerezte első győzelmét a világbajnokságok történetében.

A csapatverseny a csoportküzdelmek után play-off meccsekkel folytatódik. Az csak később dől el, hogy a magyarok hányadik helyen végeztek a B2 csoportban és kit kapnak ellenfélül a B1-ből.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS