Továbbra is a tervek szerint halad az építkezés a Dagálynál

Továbbra is a tervek szerint halad az építkezés a Dagálynál

Öt hónapja folynak a munkálatok a 2017-es budapesti világbajnokságra épülő Dagály aréna körül, egyelőre minden a terv szerint alakul.

Fotó: Finaworlds2017.com

Fürjes Balázs arról számolt be, hogy továbbra is gőzerővel folynak a munkálatok a Dagály uszodánál, s egyelőre biztosnak tűnik, hogy a 2017. május 15-i átadásra elkészülnek mindennel. A földmunkák jelentős részét már befejezték,  a második saroktorony építésénél járnak a munkálatok.

“Az egyik saroktorony már teljes magasságában áll, a héten a második is készen lesz és további kettő épül még az elkövetkezendő hetekben, majd ezekre jön rá a közel 17 méteres tetőszerkezet, így 44 méter magas lesz az épület. Rendkívüli helyzet alakult ki, amikor a 2017-es vb eredeti házigazdája visszalépett, Magyarország pedig óriási bizalmat kapott a nemzetközi szövetségtől a rendezés odaítélésekor, hiszen az országnak egyáltalán nem volt úszóarénája. Ezt a bizalmat többek között a magyar úszósport sikereinek, illetve Gyárfás Tamás és csapata munkájának köszönhetjük” – nyilatkozta Fürjes Balázs az MTI-nek, hozzátéve, hogy 2016 nyarára a tervek szerint szerkezetkészen tető alatt áll majd az aréna.

“Az összefogást mutatja, hogy a magyar országgyűlés 97 százalékos többséggel fogadta el azt a speciális törvényt, mely nélkül lehetetlen lett volna a határidő teljesítése. De szintén jól példázza ezt Tóth József angyalföldi városvezetővel és Tarlós István főpolgármesterrel zajló harmonikus munka is.”

– mondta a kormánybiztos.

Fotó: Finaworlds2017.com

“A versenyuszoda a világbajnokság ideje alatt 15 ezer nézőt fogad majd, de alapesetben 5000 férőhelyes lesz, mivel a két hosszanti lelátórészt ideiglenes ülőhelyekkel látjuk el, majd azokat elbontjuk. A két 50 méteres medence egyaránt állítható falu, a bemelegítő-medencének ráadásul a padlója is állítható magasságú lesz” – mutatta be a versenyhelyszínt Fürjes Balázs, jelezve, hogy a komplexumban műugró-medence, illetve tanmedence és egy komplex fitnesz edzőterem is lesz majd többek között. Elmondta még, hogy a világbajnokságot követően ez a helyszín lesz majd a magyar úszó- és vízilabdasport bázisa és hogy nem fogják túllépni az építésre szánt 49 milliárdos költségvetési keretet.

 

Forrás: www.vizipolo.hu – RSS