Újabb Siklósi-siker

Siklósi Gergely nyerte meg a Pozsonyban a férfipárbajtőr egyéni junior Világ Kupa-versenyt. Torinóban és Eislingenben nem sikerült maradandót alkotniuk a magyar fiataloknak.

STJ Egy héttel azután, hogy a felnőtt országos bajnokságon egyéniben aranyérmes, a csapattal pedig ezüstérmes lett a párbajtőrözők versenyében, Siklósi Gergely újabb értékes trófeát gyűjtött be. A Balaton 19 éves versenyzője a pozsonyi junior Világ Kupa-viadalon diadalmaskodott.

Siklósi Gergely (balra) Pozsonyban is aranyérmes lett Fotó: hunfencing.hu

Siklósi Gergely (balra) Pozsonyban is aranyérmes lett  •  Fotó: hunfencing.hu

A szlovák fővárosban 185 versenyző lépett pástra, köztük tucatnyi magyar. Siklósi a csoportkörben szlovák, orosz, francia, lengyel, cseh és svájci ellenféllel került szembe, és a hat párviadalt négy győzelemmel zárta. A 64-es táblára junior Európa-bajnokunk mellett Koch Máté, Bakos Bálint, Cziráki Bálint, Nagy Dávid, Debnár Gergely, Tóth Gergely, Andrásfi Tibor és Bende Bence érkezett el. Mire a legjobb nyolcig jutott a mezőny, közülük már csak Siklósi állta a sarat. A jövő évtől a Bp. Honvédban versenyző vívó ott aztán a lengyel Daniel Marcolt győzte le igen izgalmas csatában 15-14-re, majd az orosz Oleg Kinyisen lépett túl, szintén egy tussal (15-14). A finálé az olasz Alessio Preziosi ellen már meggyőző, 15-10-es Siklósi-sikerrel zárult.

A lányok versenyében nem született érem. A 155 tagú mezőnyben igen fiatal együttes képviselte a magyar színeket: Muhari Eszter 14, Dékány Kinga és Kolczonay Borbála 15, Csiaki Dorottya, Gnám Tamara, Kazár Dóra, Petri Renáta és Kardos Edina 16, Egerszegi Alexandra és Szabó Viktória 17, Ladányi Nelli és Nagy Kinga pedig 18 éves. A legtovább Nagy Kinga jutott, a diósgyőri sportolót a nyolcaddöntőben a lengyel Anna Mroszczak állította meg (9-15).

A viadal vasárnap a vegyes csapatversennyel zárul.

Torino eközben felnőtt-nőitőr Grand Prix-versenynek adott otthont. A magyar kontingensnek Kondricz Kata (18) személyében utánpótlás korú tagja is volt. A Bp. Honvéd tőrözője a 64 közé kerülésért a német Kim Kirschent győzte le 15-11-re, majd a francia Chloé Jubénot ellen diadalmaskodott 15-11-re. A 16 közé jutásért már nem bírt a végső győztes az amerikai Lee Kieferrel (8-15), de juniorként büszke lehet a 25. helyére is. A férfiaknál Mészáros Tamás (18) ez alkalommal nem tudott továbblépni a csoportkörből.

Kadet-leánykardozók Eislingenben találkoztak az európai körverseny keretében. A korosztályos Európa-bajnok Pusztai Liza most nem indult, ám így is húsz magyar lépett pástra. A legjobban a 16 esztendős szigetszentmiklósi Marton Dórának ment, aki a nyolcaddöntőben búcsúzott, s végül a 16. helyen zárt.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS