Újabb vereség, a Gladiators idén már nem juthat döntőbe

A Miskolc Renegades megszenvedett Debrecenben a győzelemért a FEZEN Divízió I-ben.

Gyűltek a felhők a Gázvezeték utca felett, de végül az eső nem szólt közbe, ráadásul a nap is kisütött, így ideális körülmények várták az együtteseket. Szűcs Botond vezetőedző továbbra sem számíthatott több játékosra. Irányító poszton is a Divízió II-ből felhozott Kondorosi Attila adogathatott, viszont jó hír volt, hogy Roják Richárd végre ismét pályára léphetett.

Greennek (labdával) a Divízió I-ben is jól játsszik

Greennek (labdával) a Divízió I-ben is jól játsszik

Az első negyedben egyik csapatnak sem sikerült beérni a végzónába. A védelmek jól teljesítettek, a borsodiaknál Chris Murray egy interceptiont is szerzett. A második játékrészben a Renegades törte meg a csendet egy 32 yardos Khalid Ali elkapott touchdownnal. Nem maradt megválaszolatlanul ez a hatpontos, a Gladiators harmadik összecsapásán megszerezte első TD-jét. Az akciót Roják nagy futása előzte meg, majd Hanász Róbert váltotta hat egységre Kondorosi egyik átadását. A félidő vége előtt még Fülep Csaba szerzett egy interceptiont, amit a hazaiak nem tudtak pontokra váltani.

Szabó Krisztián (labdával) a végén életben tartotta a Gladiátorokat

Szabó Krisztián (labdával) a végén életben tartotta a Gladiátorokat

A harmadik negyedben a védelem jól kezdett, Varga Renátó majdnem leszedte a levegőből az ellenfél irányítójának egyik átadását is. Ám újabb pontokat a Renegátok szereztek, miután Anthony Green Jr. 8 yardról befutott az end zone-ba. Az utolsó játékrészben a borsodiak egy újabb Green futott TD-vel növelték előnyüket, amellyel közel kerültek ahhoz, hogy eldöntsék a találkozót. A végén viszont a vendégek végzónájához közel a védelemben is szerepet kapó Roják Richárd vetődött rá egy elejtett labdára. Jó mezőnypozícióból jöhettek a Gladiátorok. Ezt ki is használták. Szabó Krisztián kapott a szélen egy jó passzt, kikerült néhány szerelést, és egy 32 yardos touchdownt szerzett. A kétpontost Roják értékesítette (14-19). Nem volt sok ideje a hazaiaknak, egy onside kickkel megpróbálták visszaszerezni a labdát. Azonban a játékszer a rúgás után kiment a pályáról, így a vendégeké volt a malacbőr, akik a fennmaradó időt letérdelték. A Gladiators 19-14-es vereséget szenvedett, amellyel már nem juthat be a Divízió I. középszakaszába.

Fotók: Pallagi Péter

Gladiators-Miskolc Renegades 14-19 (0-0, 6-7, 0-7, 8-6)
Pontszerzők: Hanász Róbert, Szabó Krisztián 1-1 TD, Roják Richárd 1 PAT, illetve Anthony Green Jr. 2 TD, Khalid Ali 1 TD, Tóth Attila 1 XP.

Szűcs Botond, a Gladiators vezetőedzője: Nem fejlődött túl sokat a támadósorunk, viszont a védelem hozta a kötelezőt. Jelenleg ez a Divízió I. import játékosokat, válogatottakat felvonultató, HFL-szintű csapatokkal rendelkezik. Egy klub esélytelen ebben a ligában, ha nincs meg az anyagi támogatottsága vagy a kapcsolata egy elitligás együttessel. Próbálunk egy külön utat folytatni, ahol a játékosok fejlesztésén, illetve toborzásán van a hangsúly, de ez hosszú út.

Phillip Hilderbrand, a Miskolc Renegades vezetőedzője: Örülök a győzelemnek. A támadósor akkor tudott jól teljesíteni, amikor a legjobban kellett. De nem úgy éreztem, mintha nyomás lenne az offense-en. A védelem viszont végig jól játszott. Majd a következő meccs előtt a vezetőséggel azért beszélnem kell, hiszen az Eagles ellen szeretném, ha több olyan játékos is szerepelne, akik kevesebb lehetőséget kaptak eddig.fezen_DIV_I_transparent-1

Forrás: http://mafsz.org – RSS