Vegyes öröm

A Majoros Bence, Imre Leila vegyes páros bejutott a nyolcaddöntőbe a franciaországi ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon. A fiúk tizenkettedikek lettek a csapatversenyben, mindkét aranyérmet a kínaiak szerezték meg.

Pusztai Viola Két pont – ennyi választotta el attól a bravúrtól a Bruckner Máté, Hartbrich Leonie vegyes párost a franciaországi ifjúsági asztalitenisz-világbajnokságon, hogy a 32 közé kerülésért legyőzze a 2014-ben serdülő Európa-bajnoki címet szerző román Cristian Pletea, Adina Diaconu kettőst. Az még talán a magyar párost is meglepte, hogy 11-5-re hozta az első szettet, mert a másodikban csupán egy poént ütött. Aztán a harmadik ismét meglett, a negyedik nem, de ha ez a sorminta folytatódott volna, senki sem bánja.

A döntő játszmában már 3-0-ra vezettek Brucknerék, amikor a románok időt kértek, de ez sem segített rajtuk, mert a különbség tovább nőtt. 6-1-nél azonban megszakadt a lendület, egyenlített az ellenfél, de magyar kettős megrázta magát, és 9-8-ra ismét vezetett. A meccsnek azonban nem lett jó vége, Pleteáék behúzták a szettet 11-9-re, vele együtt a meccset 3-2-re, és azóta már a nyolcaddöntőben vannak.

Jogos Majoros Bence és Imre Leila öröme Forrás: ITTF

Jogos Majoros Bence és Imre Leila öröme  •  Forrás: ITTF

Ha bejutnak a nyolc közé, akkor ott akár a Majoros Bence, Imre Leila kettőssel is találkozhatnak. Persze ahhoz előbbinek a harmadik kiemelt kínai, utóbbinak a tizenegyedikként rangsorolt dél-koreai duót kell legyőznie. Az erőviszonyokat ismerve erre azért kevés az esély, de korántsem lehetetlen a küldetés.

Főleg azért, mert a huszonnegyedikként jegyzett magyar kettős a tizenhat közé jutásért a hetedik helyre várt Puerto Rico-i, thaiföldi Brian Afanador, Tamolvan Ketkuan párost búcsúztatta. Szó, mi szó úgy, hogy két 11-9-es szettel vezetett, és az ellenfél onnan egyenlített. A döntő játszmában pedig 7-4 is volt nekik, így valóban nagy bravúr, hogy Majorosék végül 12-10-re győztek, 3-2-vel behúzva a mérkőzést.

A többiekről kevésbé jó hírekkel szolgálhatunk: bár a Timafalvi Gergő, Fehér Orsolya és a vegyes párosban 2014-ben Európa-bajnoki aranyat nyerő portugál Rita Fins oldalán Molnár István is felkerült a főtáblára, ott az első körben fejezte be a versenyt.

A csapatverseny utolsó napján a fiúk a tizenegyedik helyért játszottak a csehekkel, nem sok sikerrel. Csupán a kedden pihenőnapot kapó Bruckner tudott nyerni meccset, Majoros egyszer, Molnár kétszer kapitulált, így a 3-1-es vereség a tizenkettedik helyet jelenti.

Az aranyérem sorsa mindkét nem csapatküzdelmeiben Kína és Dél-Korea között dőlt el. Előbbi a fiúk és a lányok döntőjében is 3-0-ra nyert. Érdekesség, hogy csupán egy játékos tudott ellenük meccset nyerni: a román Rares Sipos a fiúk második csoportkörében 3-2-re felülmúlta Fei Xue-t.

A vegyes párosok küzdelmei pénteken folytatódnak a negyeddöntővel, csütörtökön a versenyzők egyesben és párosban mérik össze tudásukat La Roche-sur-Yon-ban.

A részletes eredmények ITT megtekinthetők.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS