Vettel: Először egy kicsit dühös voltam

F1

2016. szeptember 17. szombat, 15:27

Szerző: Gobodics Tamás, fotó: dppi

A Ferrari négyszeres F1-es világbajnoka szerint úgy döntöttek, hogy menjen még egy kört, de ennek nem volt értelme, így pedig kifutottak az időből és nem jutott be a Q2-be.

A szingapúri Formula-1-es futam időmérő edzésének legnagyobb vesztese Sebastian Vettel lett, aki technikai hiba miatt egyetlen gyors kört sem tudott futni a Ferrarival – végül az utolsó, 22. helyen zárt és innen rajtolhat a vasárnapi futamon.

vettel-spa-2016_1

“Úgy éreztem, mintha eltört volna a stabilizátor, de meg kell néznünk, hogy pontosan mi is történt” – mondta a négyszeres világbajnok a Sky Sportsnak. “A legfontosabb most, hogy a másik autónknak nincs ilyen jellegű problémája” – mondta Kimi Raikkönen Ferrarirjáról a a német.

“Nem tudtuk megmenteni az autót, nem tudtuk bejutni a kvalifikáció második részébe és sajnos kifutottunk az időből” – tette hozzá Vettel, akit csapata a probléma ellenére még egyszer kiküldött a pályára, majd miután a német beleszólt a rádióba, hogy “ez hülyeség, csak időt vesztek”, behozták, de akkor már nem volt idő javítani.

“Természetesen dühös voltam kissé, mert úgy döntöttünk, hogy menjek ki még egy körre, de igazából semmivel sem voltam gyorsabb. Ezt követően döntöttünk úgy, hogy visszamegyek a bokszba és megpróbáljuk megjavítani, de ekkor már nem volt időnk arra, hogy elvégezzük a javítást.”

Forrás: www.formula.hu – RSS