Abbiati: “A Milan jó eredményt érhet el Torinóban”

Christian Abbiati, a csapat korábbi klasszis kapusa szerint kiélezett lesz a pénteki Juventus-Milan mérkőzés, továbbá hozzátette, hogy Vincenzo Montella remek munkát végez a piros-feketéknél.

Abbiati tavaly nyáron vonult vissza a profi labdarúgástól és 18 év szolgálat után búcsút intett a Milannak. Az egykori olasz kapus 380 tétmeccsen védte a rossoneri kapuját és 3 Scudettót, 1 Olasz kupát, 2 Olasz szuperkupát, 1 Bajnokok Ligáját és 1 Európai szuperkupát nyert.

“Ez egy kihívás, egy olyan mérkőzés, amelyen mindkét csapat nyíltan fog játszani. Ha a Milan a korábbi meccseihez hasonló önbizalommal lép pályára, akkor nem ésszerűtlen azt gondolni, hogy pozitív eredményt érhet el Torinóban. Montella jó munkát végez és úgy gondolom, hogy csapata mindig megnehezítette a Juve dolgát.” – mondta Abbiati.

“A Juventus tisztában van azzal, hogy ki ellen lép pályára. A Milan nagyon szervezett, jó támadásban és remekül védekezik csapatként. A csapatnak van identitása. Donnarumma? Minden adott számára, hogy Buffon örököse legyen. Még csak 18 éves, de hatalmas potenciál van benne. Természetesen magasak az elvárások. Gigio egy szerény, csendes és alázatos srác, aki szeret dolgozni. Tudja, hogy tovább kell fejlődnie és egyre jobb akar lenni.”

A Milan péntek este a listavezető Juventus otthonába látogat az olasz bajnokság 28. fordulójában. Kétségkívül ez lesz a forduló legnagyobb rangadója és a negyedik alkalommal találkozik egymással a két csapat ebben az idényben.

Forrás: www.acmilan.hu – RSS