Élet+Stílus: Kikkel kerüljön egy csoportba a magyar válogatott a 2024-es Eb-n? Szavazzon!

Az Eb-re kiadó 24 helyből 21 már gazdára talált, a teljes mezőny majd csak március végére alakul ki, amikor lezárul a Nemzetek Ligája pótselejtezőnek számító rájátszása.

Az Eb-re már az első, október végén zárult körben összesen több mint 10 millió jegyigénylés futott be az európai futballszövetséghez (UEFA). A következő igénylési ablak december 4-én nyílik, vagyis akik akkor próbálnak majd belépőhöz jutni, már tudni fogják, mely csapatok meccsére pályáznak. A szabályok szerint egy ember legfeljebb négy belépőt igényelhet, az UEFA pedig sorsolással dönti el, ki vásárolhat. A jegyek ára 30 eurótól indul, a legdrágább belépők 1000 euróba kerülnek. Mivel a tíz rendező város között meglehetősen nagyok a távolságok, a szurkolók naponta csak egy meccsre kaphatnak belépőt.

A magyar válogatott a második kalapból várja a sorsolást.

Szombaton, Hamburgban sorsolják a jövő nyári németországi labdarúgó Európa-bajnokság csoportbeosztását. A sorsolás előtt a csapatokat a selejtezősorozatban elért eredményeik alapján hatosával kalapokba rendezték, azért, hogy a legjobbak ne kerüljenek már a csoportkörben össze. A június 14-én kezdődő tornán majd hat, négycsapatos csoportban kezdődnek meg a küzdelmek, ahonnan az első két helyezett, valamint a harmadikok közül a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe.
Hogy mi lenne a legkönnyebb csoportösszeállítás a magyar válogatott számára, arról egy ideje már tart a polémia. Ön mit gondol?

A 18 órakor kezdődő hamburgi sorsolást komoly reményekkel várhatja a magyar válogatott és a drukkerek. Marco Rossi szövetségi kapitány csapata öt győzelemmel és három döntetlennel megnyerte a G selejtezőcsoportot, és a teljes összevetésben a hatodik helyen zárt. Ezért a második kalap első helyére került. Az azonos kalapba került csapatokat nem sorsolják egymás mellé, így az biztos, hogy Szoboszlaiék a törökökkel, a románokkal, a dánokkal, az albánokkal és az osztrákokkal nem kerülhetnek azonos csoportba. Az első kalapba kerültek a legerősebb csapatok, köztük Németország a házigazda jogán.

Írta a HVG

A Élet+Stílus: Kikkel kerüljön egy csoportba a magyar válogatott a 2024-es Eb-n? Szavazzon! bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.