Pécsi öröm a döntőben

Kiélezett küzdelemben a PVSK-Pannonpower nyerte meg az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságot. A mecsekiek a fináléban hat ponttal múlták felül a Falco KC-t.

Lakner Gábor A PVSK-Pannonpower nyerte az U20-as férfi kosárlabda-bajnokságot, miután a fináléban hat ponttal jobbnak bizonyult az alapszakasz-győztes Falco KC együttesénél. A székesfehérvári nyolcas döntő zárásaként az addigi színvonalhoz méltó csatát vívtak a felek.

PVSK-Falco

A döntőben nagy volt a taktikai csata is  •  Forrás: MKOSZ

Az első negyedben kiegyenlített küzdelmet láthattak a nézők, tízpercnyi játék után a Falco szerzett lélegzetvételnyi, ötpontos előnyt.  A második szakaszt egyértelműen a PVSK uralta, és a 26-8-ra megnyert etap végül döntőnek bizonyult. Váradi Attila a nagyszünetben ugyan rendezte a szombathelyi sorokat, de végül hiába indítottak hatalmas hajrát, az izgalmas végjátékban nem tudták ledolgozni hátrányukat.

A PVSK rutinosan megőrzött néhány pontot a második negyedben kiharcolt előnyből, 75-69-re győzött, és bajnoki címet ünnepelhetett.

„Jól kezdtük a mérkőzést, de a második negyedben elemi hibákat követtünk el, amit ellenfelünk jól használt ki. Sajnos, azután már hiába próbáltunk fordítani, többször is sikerült felzárkóznunk, de a rutinos ellenfelünk újítani tudott. Gratulálok a Pécs csapatának, és gratulálok csapatunk egész éves, szép teljesítményéhez” – értékelt a Falco KC edzője, Váradi Attila.

„Gratulálok a csapatomnak! Nagyon akarta mindenki ezt a győzelmet, és mindenki tett is érte a pályán” – fogalmazott a bajnokcsapat edzője, Juhász Olivér.

U20-as férfibajnokság, döntő
PVSK Pannonpower–Falco KC Szombathely 75-69 (22-27, 26-8, 10-15, 17-19)
Legjobb dobók: Hódi P. 15, Gábor M. 14, Bagó M. 10, ill. Bíró I. 16, Antóni Cs. 15

A bronzérmet a házigazda Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia szerezte meg, miután a harmadik helyért rendezett mérkőzésen 82-62-re legyőzte az MTK-Törökbálint gárdáját. A 37 pontot jegyző Filipovics Márkó vezérletével magabiztosan győztek a fehérváriak, akik az első percektől kezdve ellenfelükre erőltették akaratukat.

„Gratulálok a fiúknak, nagyszerű győzelem volt! Köszönöm az egész éves munkájukat” – mondta a bronzérem birtokában Góbi Henrik, a DKKA mestere.

„Mi vagyunk az ország negyedik legjobb U20-as csapata! Holnaptól dolgozunk tovább, hogy minél több magyar játékost fejlesszünk, építsünk, neveljünk. Köszönöm a csapatomnak, hogy itt lehettem, fantasztikus hétvége volt” – tette hozzá az MTK-Törökbálint edzője, Szarvas Gábor.

Az ötödik helyet hatalmas csatában a Budapesti Honvéd szerezte meg, miután 81-77-re felülmúlta a Vasas Akadémiát. A pasarétiek az utolsó negyedig vezettek, de a nagyot hajrázó Honvéd a végjátékban fordítani tudott. A hetedik helyért rendezett találkozón a Szolnoki Olaj 101-74-re kiütötte a Vásárhelyi Kosársulit.

A torna végeredménye
1. PVSK-Pannonpower, 2. Falco KC, 3. Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, 4. MTK-Törökbálint, 5. Budapesti Honvéd, 6. Vasas Akadémia, 7. Szolnoki Olaj KK, 8. Vásárhelyi Kosársuli

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS