Pezsgőkrémes desszert – Egészségséf

Általában karácsony után már nem is tudunk édességre gondolni. Így vagyok ezzel én is, ezért ha vendégek jönnek ilyenkor, mindig valami könnyű desszertet választok. Az alkalomhoz talán ez a pezsgős illik a legjobban.

Elkészítési idő: kb. 30 perc +3-4 óra

Hozzávalók:

  • 0,5 liter édes pezsgő
  • 8 egész tojás
  • 15 dkg porcukor
  • 2 lime leve
  • 3 dl habtejszín
  • 6 db lapzselatin

Első lépésként a lapzselatint egy főzőedénybe tesszük, hozzáadunk 4 evőkanál vizet, majd lassú tűzön, állandó kevergetés mellett feloldjuk. Nem szabad felforralni. Rögtön levesszük és hagyjuk kicsit hűlni. A tojásokat szétválasztjuk és a sárgáját 10 dkg cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a citromlevet és a pezsgőt, majd a feloldott zselatint. Figyelni kell, hogy a zselatin ne szilárduljon meg.

Pezsgőkrémes desszert - Egészségséf

Ha a krémet nem tudjuk elég gyorsan kikeverni, vagy biztosra szeretnénk menni, akkor inkább előbb keverjük ki a krémet, és úgy kezdjük el a zselatint feloldani. Viszont itt is figyelni kell, hogy eléggé kihűljön a zselatin, a tojásos krémhez nem lehet forrón hozzáadni! Ezt a krémet betesszük a hűtőbe. Addig kell várni, amíg félig megdermed.  A fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a tejszínt külön edényben szintén. Előbb az egyiket, majd a másikat is a pezsgős tojáskrémhez adjuk. Kelyhekbe tesszük, és legalább 2 órára hűtőbe rakjuk. Tálaláskor alkalomhoz illően díszíthetjük.

Tipp! Bármilyen gyümölcsöt adhatunk hozzá. Ilyenkor azt lerakjuk a kehely aljába.

Jó tudni! Nincs magas hőnek kitéve a pezsgő, így alkoholtartalma megmarad. Ezért gyerekek nem fogyaszthatják.

Még több recept a bulira!

Tápérték (100 g)

Pezsgő

Tojás

Habtejszín 30 %-os

Porcukor

Energia

76 kcal

143 kcal

288 kcal

389 kcal

Fehérje

0,3 g

12,6 g

2,0 g

0 g

Zsír

0 g

9,5 g

30 g

0 g

Szénhidrát

1,4 g

1,8 g

3,1 g

99,7 g


Forrás: www.egeszsegtukor.hu – RSS