Sima ügy, csak másképp

A papírformának megfelelően magabiztosan győzte le a leány U19-es vízilabda-válogatott a franciákat a hágai Európa-bajnokságon.

P. V. Az oroszok elleni hétgólos vereség után egy napot pihenhetett a leány U19-es vízilabda-válogatott a hágai Európa-bajnokságon. Nem mintha erre különösebb szükség lett volna, hiszen sejthető volt, a franciák elleni mérkőzés a horvátok ellenihez hasonlóan edzőmeccs lesz. Erre ráerősített, hogy a franciák hétfőn simán kikaptak 31-4-re az oroszoktól.

Simán nyertek a magyar lányok a franciák ellen

Simán nyertek a magyar lányok a franciák ellen

Nos, Faragó Tamás együttese ellen sem mutattak különösebb ellenállást. Az első góljukat a félidő előtt négy másodperccel lőtték, akkor, amikor Kuna Szonjáék már 11-0-ra vezettek ellenük. A harmadik negyedben a magyar lányok sem szórták a gólokat, igaz, nem is kaptak, ellentétben a negyedikkel. Ha csak az utolsó játékrész 4-3-as eredményét nézzük, akkor szorosnak mondhatnánk a meccset, de amúgy 19-4-es magyar győzelem született.

– Az ilyen mérkőzések bizonyítják, hogy óriási különbségek vannak a csapatok között – értékelt Faragó Tamás szövetségi kapitány a szövetség honlapján. – Azok, akik előttünk vannak, nagyon jók, mi talán az olaszokkal képviseljük a középmezőnyt, utána azonban szakadék, és az alatt még nagyobb szakadék, ahol már egyértelműen olyan csapatok találhatóak, akik sportszeretetből próbálkoznak csupán a vízilabdával. Ez van, ilyenkor arra törekszünk, hogy kordában tartsuk az érzelmeinket, ne frusztrálva jöjjünk ki az uszodából. A legnagyobb probléma momentán nekünk egyébként sem ez, hanem az, hogy akik előttünk vannak, azok rendkívüli színvonalat képviselnek. Ettől függetlenül reménykedünk, hiszen a későbbi fontos mérkőzésen az ellenfél is kifoghat rosszabb napot, és mi azért vagyunk olyan jók, hogy ezt ki tudjuk használni.

Az utolsó csoportellenfél, Ukrajna játékerejének ismeretében a továbbjutás az oroszok mögött biztos, így nem korai azt megnézni, hogy a lányok melyik válogatottal találkozhatnak az egyes kieséses szakaszban. Miután a D csoportban Izrael legyőzte a törököket, így utóbbi a legvalószínűbb vetélytárs a nyolcaddöntőben, míg a negyeddöntőben a spanyolok következhetnek.

LEÁNY JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, HÁGA
Csoportmérkőzések:
Magyarország–Horvátország 22-3 (7-1, 7-0, 3-1, 5-1)
Oroszország–Magyarország 16-9 (1-1, 6-3, 4-2, 5-3)
Magyarország–Franciaország 19–4 (5–0, 6–1, 4–0, 4–3)
Szeptember 14, szerda: Magyarország–Ukrajna 18.00
Szeptember 15, csütörtök: nyolcaddöntő
Szeptember 16, péntek: negyeddöntő
Szeptember 17, szombat: elődöntő
Szeptember 18, vasárnap: döntő

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS