Sport: Egy szempillantásnyi különbség döntött Alonso javára a Brazil Nagydíj befutójánál – videó

„Hatalmasat harcoltunk Fernandóval. Nem hiszem, hogy sok más olyan versenyző akad, akivel ilyen manővereket véghez tudtunk volna vinni. Nagyon szoros volt az elejétől a végéig, és nagyon élvezetes. Hogy őszinte legyek, remekül szórakoztam. A végén ő állhatott fel a dobogóra, de ilyen a sport” – nyilatkozta a futam után Perez.

A világbajnokság a Las Vegas-i Nagydíjjal folytatódik két hét múlva.
Ötvenhárom ezredmásodpercen múlt a harmadik helyezés sorsa a vasárnapi F1-es Brazil Nagydíjon, amelyet könnyedén nyert meg a Red Bull versenyzője, Max Verstappen. A holland az eddig idén lefutott 20 verseny közül már 17-et megnyert, összességében pedig ez volt pályafutása 52. győzelme. Ezzel az örökranglista negyedik helyére jött fel, és már csupán egyetlen sikerrel van lemaradva a tavaly, négyszeres világbajnokként visszavonult Sebastian Vetteltől.
[embedded content]
A futam első drámai eseménye már a verseny kezdete előtt lezajlott: az időmérőn a második starthelyet megszerző Charles Leclerc (Ferrari) az autója műszaki hibája miatt már a felvezető körben a falnak csapódott, és kiesett. A rajtot nagyszerűen kapta el Norris, gyorsan megérkezett Verstappen mögé, de a középmezőnyben hamarosan baleset történt: Alexander Albon (Williams) és Kevin Magnussen (Haas) ütközött össze, emiatt nagy mennyiségű törmelék került az aszfaltra a célegyenes végén, és a gumifal is megrongálódott. Emiatt a második kör végén piros zászlóval félbeszakították a futamot, amelyet csaknem félórás kényszerszünet után indult újra.
Verstappen akkor is megőrizte az első helyet, mögé Norris sorolt be, majd következett Fernando Alonso (Aston Martin). A kerékcserék után a kétszeres spanyol világbajnokot Sergio Perez (Red Bull) kezdte szorongatni, és a hajrára kifejezetten közel került hozzá. Az utolsó előtti körben sikerült is megelőznie, de Alonso az utolsó kör elején visszatámadott, és remek előzéssel maga mögé utasította. Így: „Számomra egy kicsit egyszerűbb volt. Nagyjából öt körrel a verseny vége előttig azt gondoltam, hogy kézben tartom a dolgokat. De aztán akkor, amikor elkezdtem nyomni, egyszer csak közelebb került, mint addig volt, nem is értettem, honnan van ekkora sebessége. Két körrel a leintés előtt megelőzött. Azt hittem, hogy azzal vége, de az utolsó körben láttam még egy lehetőséget, és kihasználtam, nagyon közel a célvonalhoz. Nagyon agresszíven manővereztünk, de tiszteletben tartottuk egymást. Örülök, hogy Checóval jó show-t tudtunk mutatni” – mondta Alonso.
A futamot az immár háromszoros világbajnok Max Verstappen nyerte Lando Norris előtt. Az igazi izgalmakat a harmadik helyért zajló küzdelem tartogatta. Ha lemaradt róla, itt megnézheti.
Verstappen mögött Lando Norris, a McLaren brit versenyzője ért célba, a dobogó alsó fokára pedig Fernando Alonso, az Aston Martin kétszeres vb-győztes spanyol pilótája állhatott fel. De micsoda versenyzés után!

Írta a HVG