Sport: Még mindig nem tudni, lesz-e bolgár-magyar – Dibusz a pályán harcolná ki az Eb-re jutást

Az UEFA központja még mindig nem jelentette be, hogy lejátsszák-e, és ha igen, hol az eredetileg csütörtökre kiírt Bulgária-Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt.

Ezt követően a dél-bulgáriai Kardzsali városának polgármestere jelezte, szívesen „befogadná” a meccset, de egyelőre ebben sem született döntés.
„Két meccset kellett kihagynom. Most már abban az időszakban vagyunk, amikor kicsit itt is, ott is fáj, de készen állok a következő két összecsapásra” – mondta saját állapotáról a 32 éves és 32-szeres válogatott hálóőr, aki saját bevallása szerint megnyugodott, hogy Gulácsi Péter sérülése sem súlyos, így lipcsei kollégája is csatlakozhatott a kerethez.
Hozzátette, ugyanúgy maximálisan felkészülnek az ellenfélre, mint az előző mérkőzések esetében, ezen nem változtat a kialakult helyzet. Szerinte komolyan kell venni a bolgárokat már csak a kapitányváltás miatt is, mert ilyenkor kicsit mindig „zsákbamacska”, mire számíthatnak a riválistól, az új szakember ugyanis új szerkezetet és taktikát hozhat egy csapathoz.
A ferencvárosi kapus kifejtette, amióta lefújták a litvániai összecsapást, mindenki arra gondol a válogatott keretben, hogy Bulgáriában pontot, sőt pontokat kell szerezni, hogy az Eb-kvalifikáció mellett a csoportelsőség is meglegyen a nemzeti együttes számára.
„Akarva-akaratlanul látjuk a híreket. Amennyire lehet ebben a helyzetben, tájékozottak vagyunk. Alapvetően úgy készülünk, hogy lesz mérkőzés, és szeretnénk a pályán bebiztosítani kijutásunkat az Eb-re” – mondta.
Az ügyben korábban megkerestük az MLSZ-t is, ők azt közölték, várják az UEFA hivatalos döntését.
Mindenesetre a magyar válogatott játékosai úgy készülnek, hogy csütörtökön megtartják a bulgáriai mérkőzést, amelyen győzelemmel szeretnék bebiztosítani az Eb-részvételüket és csoportelsőségüket egyaránt. Erről Dibusz Dénes beszélt a csapat sajtótájékoztatóján.
A magyar válogatott játékosai úgy készülnek, lesz meccs csütörtökön.

Az európai szövetség hivatalos honlapján továbbra is az áll, hogy a mérkőzés csütörtökön 18 órakor kezdődik a plovdivi Hriszto Botev Stadionban. Plovdivban azonban szinte biztosan nem lesz mérkőzés, ugyanis a város önkormányzata a folyamatban lévő építkezések miatt nem engedélyezte, hogy a stadionban pályára lépjenek a csapatok, bármennyire is szerette volna azt a Bolgár Labdarúgó Szövetség.

Írta a HVG

A Sport: Még mindig nem tudni, lesz-e bolgár-magyar – Dibusz a pályán harcolná ki az Eb-re jutást bejegyzés először Hírpláza-én jelent meg.