Szuper csapat

Délben nyolc ifjúsági  válogatottunk állt starthoz a lamprechtshauseni CSIO Nemzetek Díjában. ifj. Kövy András utánpótlás szövetségi kapitány csak az indulási sorrendet változtatta meg a tavalyi Európa-bajnokság ötödik helyezést elért csapat összeállításán. Ez azt jelentette, hogy elsőként a tizenhat éves Jármy Vince lovagolt a mezőny legidősebb lovával, Prímával, akivel csapatunk legjobb teljesítményét érte el.

jármy

Az első fordulóban hibátlanul, másodszor pedig egy hibapontos pályával, imponáló lovaglással bizonyította képességét. Lehotai Máté Princcel kilenc és nyolc hibaponttal, míg Weinhardt Virág Chiclanával kétszer nyolc hibaponttal segítette a magyar alakulatot. Legbiztosabb párosunk ifj. Lázár Zoltán hiba nélkül tudta az első kanyart és egy verőhibával a második kört teljesíteni, kancájával Lacrima Di Felicitával.

lázár

A végelszámolásban a huszonegy hibapont, az erős mezőnyben  a harmadik helyet jelentette. A győzelmet a németek szerezték meg Olaszország előtt, mögöttünk pedig Lengyelország, a házigazda osztrákok, Hollandia, Dánia és Csehország végzett. Folytatás holnap délelőtt a gyermek korosztály Nemzetek Díjával.

Gratulálunk!

Forrás: www.dijugratoszakag.hu – RSS