Megvan a bajnok

A Budapest Honvéd U19-es csapatának véget ért a szezon. És a bajnoki címről szőtt álom is. A kispestieknek Agárdon, a Sándor Károly Akadémián volt jelenésük, ahol az MTK ellen 2-0-s vereséggel zártak. Azzal pedig az is eldőlt, hogy a Puskás Akadémia a bajnok.

Majer Dániel Megvan az aranyérmes az U19-es labdarúgó-bajnokságban. A Honvéd mai vereségével eldőlt, hogy a Puskás Akadémia emelheti magasba a trófeát, függetlenül utolsó, Vác elleni mérkőzéstől. A kispestiek háromnapos szünet után ismét az MTK ellen léptek pályára, a keddi győzelmüket követően ezúttal viszont vereséget szenvedtek.

Agárdon zárta a szezont a Honvéd és az MTK Forrás: Sándor Károly Labdarúgó Akadémia facebook

Agárdon zárta a szezont a Honvéd és az MTK  •  Forrás: Sándor Károly Labdarúgó Akadémia facebook

„Fáradtabbak voltunk, mint az ellenfelünk. A Puskás láthatóan jobban tudott regenerálódni a keddi találkozót követően, frissebben, gyorsabban mozogtak a játékosai. Megvoltak a lehetőségeink, ezért kicsit szomorú vagyok a vereség miatt. Nekünk volt először nagy helyzetünk, az 5. percben ziccerben vihettük a kapusra a labdát, de nem tudtunk gólt szerezni. Ahogy az lenni szokott, a 7. percben ez megbosszulta magát, vezetést szerzett az MTK. Ezután is volt két nagy lehetőségünk, azokból sem tudtunk betalálni. Eddig rendszerint a jobb helyzetkihasználással tudtunk mérkőzéseket nyerni, nem volt jellemző ránk, amit ma láthattunk. Ezzel együtt jól teljesítettek a srácok, pörgős, jó iramú meccset játszottak, az MTK többet birtokolta a labdát, megérdemelten nyert” – nyilatkozta Tóth Csaba, a kispestiek vezetőedzője.

A rossz helyzetkihasználáson túl más is nehezítette a Honvéd dolgát. „Négy játékost is nélkülöznünk kellett a kezdőcsapatból. Belső védőpárosunknak, Hegedűs Márknak és Gergényi Bencének az előző találkozón összegyűltek a sárgalapjai, Váczi Dániel és Nemes Barna pedig sérülés miatt nem játszhatott. Cseh Gergő, az U17-es csapatunk kapitánya ennek köszönhetően debütálhatott az U19-es csapatban, viszont szerdán ő még bajnoki mérkőzést játszott a Vasas ellen, így rajta is érződött a fáradtság” – mondta Tóth.

A hajrában elbukott bajnoki cím ellenére a vezetőedző elégedett a csapat szezonban mutatott produkciójával. „Abszolút pozitívan értékelem az idényt, ragyogóan teljesítettek a fiúk, csapatként funkcionáltak, egymásért küzdöttek minden meccsen. Figyelembe véve, hogy az U18-as korosztályba tartoznak, még nagyobb elismerés illeti őket, amiért az U19-es bajnokságban ilyen szépen helytálltak.”

A bajnokság második helyén végzett együttes játékosai jövőre kivétel nélkül az NB III-ban szereplő második csapatba kerülnek, az U17-ből újonnan érkező fiatalok – akik közül jópáran már idén a csapattal edzettek – viszont már nem Tóth Csabával szoknak bele az U19-es bajnokságba. „Sajnos, nem bíztak meg a jövő évi U19-es csapat csapat irányításával, valamint az is fájt, hogy a 98-as születésűeket nem tudom tovább kísérni az NB III-ba. Ezt a srácok is sajnálták. A következő szezontól az egyéni képzésért felelek az U14-es korosztályban.”

Az U19-es bajnokságot tehát – függetlenül az utolsó forduló hátralevő mérkőzéseitől – a Puskás Akadémia csapata nyerte, a Honvéd végzett a második, az MTK a harmadik helyen.

A bajnokról természetesen külön írásban emlékezünk meg.

Forrás: www.utanpotlassport.hu – RSS